Close

George Pisa & Zn. Tailleurs BV

George Pisa & Zn. Tailleurs BV in Eindhoven is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van (ceremoniële) uniformen. Onze opdrachtgevers zijn o.a. Defensie en vele muziekverenigingen.

George Pisa, afkomstig uit Utrecht, vestigde zich in 1927 als kleermaker in Eindhoven, aan het Hertog Hendrik van Brabantplein. Op 22-jarige leeftijd kwam zijn zoon Leo in de zaak. Onder het bewind van Leo Pisa is het bedrijf enorm gegroeid. Hij richtte zich op uniforme kleding. De eerste grote order kwam van de Politie in Eindhoven. Spoedig volgden grote orders van de Marine. In 1958 verhuisde het bedrijf naar de Tenierslaan. Zo'n vijftien jaar geleden kwam er een groot pand aan de Kanaaldijk bij. Daar is nu het atelier gevestigd. Het oude atelier aan de Tenierslaan is ingericht als showroom. Er staan talloze kostuums en uniformen opgesteld, van oude en recente opdrachten. Ook is er een chique ontvangstkamer.

Wie het voorrecht heeft een kijkje te mogen nemen in het atelier, staat verbaasd over de toepassing van moderne technieken. Om te beginnen worden via de CAD CAM patronen digitaal bewerkt. Dat wil zeggen dat uitgegaan wordt van confectiematen, maar dat het patroon per persoon op maat wordt aangepast. Vervolgens worden via de CAD CAM de patroondelen ingelegd. Dat betekent dat ze economisch over de stof worden verdeeld. Razendsnel en nauwgezet wordt de stof vervolgens, door de computergestuurde snijmachine, in patroondelen gesneden. Hierna begint het handwerk en worden alle losse delen tot een uniform gevormd.